Arkitekturpriset 2014

Carin Sommehed och Jonas Rudmo

Carin Sommehed och Jonas Rudmo har på ett utmärkt sätt visat på hur man kan tillvarata det befintliga och förvandla det till något nytt. Den ursprungliga tidstypiska ladugården har genom ombyggnad och restaurering fått ett nytt spännande utseende och en ny funktion. Med ett djärvt nytänkande har ladugården förvandlats från gammal och typisk till en modern byggnad som sticker ut från mängden. Man har lyckats bevara byggnadens ursprung genom att behålla dess typiska formspråk samtidigt som den fått en modern och stilren framtoning. Byggnaden har anpassats till sin omgivning och bidrar som en pusselbit till att skapa en sammanhållen attraktiv miljö tillsammans med omkringliggande byggnader och landskap. Nytänkandet och framåtandan i projektet representerar tveklöst en del av den nya Gnosjöandan. Gnosjö kommuns arkitekturpris tilldelas därför Carin Sommehed och Jonas Rudmo för deras fascinerade omvandling av en ladugård till ett modernt bostadshus.

Sidansvarig: Nils Hedenmo

Senast uppdaterad: 2014-06-27

Byggherre
Carin Sommehed och Jonas Rudmo

Arkitekt
Byggdesign Ehrling Gustafsson